Whisky sorteret efter region l Blended Whiskies l Andre whiskyer og bourbon l

  WHISKY FRA ANDRE LANDE 
Skotland er nok det land, der er mest kendt for sin whisky, men hvad med Irland? Man skal huske, at en stor del af den skotske kultur fra gammel tid stammer fra Irland, inklusiv whisky, sækkepiber og kilten. Grundlæggeren af Fox and Hounds Simon Martin, som er skotte, og hans far Alastair, som er irer, kan godt bruge timer på at diskutere, hvor de bedste whiskyer kommer fra.

Mange irere og skotter flyttede til USA og Canada i landenes unge dage, og måske er det derfor, at de amerikanske whiskyer er en kultur for sig. Da de amerikanske whiskyer destilleres på en anderledes måde, kaldes det normalvis for bourbon.

IRLAND
Irsk maltwhisky er meget lettere, mere behagelig og friskere end sine skotske modstykker. Dette skyldes til dels at det meste irsk whisky er destilleret 3 gange. Som regel er irsk whisky lavet på byg, der ikke er tørret med tørv.

Black Bush
7 år gammel.
Lagret i specielle tønder og blended for at give en meget klassisk whisky.

Old Bushmills Malt
10 år gammel.
Varm, sød aroma, ren maltsmag og tør, parfumet eftersmag uden røg.

Bushmills
16  år gammel.
Meget behagelig, urøget single malt. Lagret i både bourbon-, sherry- og portvinstønder. En smagsbombe og en af verdens fineste!

Tullamore Dew
Parfumeret karakter med lidt olie i smagen og rund krop.

Jameson 1780
12  år gammel.
Sød smag og fast krop med krydrede undertoner.


CANADA
Da man begyndte at producere Canadian Club var det på en tid, hvor en spyttebakke blev anset for at være sofistikeret. Livet var barskt i Nordamerika i midten af 1800-tallet og whiskyen var mere barsk. Hiram Walker besluttede sig for at lave en whisky, som var anderledes med en mere behagelig, ren smag. Allerede dengang skabte canadisk whisky en ny smag og var med sin unikke destilleringsproces hævet over de andre. Den er lettere end skotsk whisky og mere behagelig end bourbon. Dette er ingen ordinær whisky.

Canadian Club
Lagret i egetønder. Har en behagelig, delikat smag og er let at drikke. Produceret på en blanding af rug, majs og byg.

AMERICA - BOURBONS

Four Roses
Ren bourbon.

Jack Daniels "Black Label"
Tennesse sour mash bourbon. En karakterfuld whisky med en intens, tør, aromatisk smag.

Jim Beam "Kentucky Straight Bourbon"
Intens og mørk gylden farve. En blød duft af Kentucky.

J. B. Baker's "7 years old cask strength"
Navngivet efter Baker Beam, Jim Beam's barnebarn. Har en vidunderlig vanillearoma med velafbelanceret sødme og halvlang eftersmag. Produceret efter en 60 år gammel opskrift.

J. B. Booker's "6-8 years old cask strength"
Dyb, heftig rød i farven med en sammensat aroma. En kraftig røgsmag med endeløs eftersmag af frugt. Booker er den eneste ufiltrerede bourbon, som ikke tilsættes farve, i verden. Opkaldt efter Jim Beams barnebarn.

J. B. Basil Hayden's "Stock in a small batch in 8 years"
En lys bourbon med krydret aroma med en smule pebermynte. Har en let krop og en rund eftersmag. Det er en unik bourbon med masser af rug. Basil Hayden's er opkaldt efter en tidlig nybygger.

J. B. Knob Creek " 9 years old cask strength in small batch"
En bourbon med duft af nødder, en sød smag af træ med en glødende eftersmag. Opkaldt efter Abraham Lincoln's fødeby i Kentucky.

>Til top<